Praxis Medica

Profilul lipidic

Profilul lipidic este un grup de teste ce include trigliceridele, colesterolul total, HDL si LDL colesterolul. Profilul lipidic este folosit impreuna cu ceilalati factori de risc, pentru determinarea riscului de boli cardiovasculare.

Este foarte importanta stabilizarea raportului intre HDL-ul protector si LDL-ul cel distrugator, pentru a putea reduce riscul bolilor cardiovasculare. Pentru a ajunge la un raport normal trebuie sa avem un regim alimentar normal si sa adoptam un stil de viata cat mai sanatos sau putem recurge la ajutorul medicamentelor impotriva colesterolului.

Investigatii periodice sunt necesare pentru stabilirea riscului, si daca este necesar, administrarea si monitorizarea tratamentului.

Societatea Europeana a Cardiologilor recomanda urmatoarele:

  • LDL colesterol < 115 mg/dl
  • HDL colesterol > 40 mg/dl
  • Colesterol total < 190 mg/dl

Small LDL(uratul), o forma a LDL-ulului, reprezinta un risc cardiovascular major si ar trebui deasemenea testat, la fel cum ar trebui testate si apolipoproteinele, din moment ce unele dintre ele prezinta un risc cardiovascular crescut.

Toate testele pentru colesterol dezvoltate de Randox, inclusiv Small LDL, se bazeaza pe metode enzimatice directe(teste clearance), cu o acuratete foarte mare chiar si in probele cu o concentratie foarte mare a lipidelor.

↑ sus

© 2002 - 2023 - Praxis Medica

Top Desktop version