Praxis Medica

Serologie

Anti-streptolizina O

Acesti anticorpi sunt produsi ca raspuns la antigenul streptolizina O (o exotoxina) eliberata in timpul infectiei cu streptococi hemolitici grupa A. Masurarea ASO este foarte utila in diagnosticarea febrei reumatice si a glomerulonefritei.

  • Sensibilitate de 200 IU/ml.

Factorii reumatoizi

Un grup de autoanticorpi directionati contra propriilor imunoglobuline ale corpului. Masurarea nivelurilor FR este valoroasa in diagnosticarea si monitorizarea artritei reumatoide. Determinarea FR este utila de asemenea in distingerea intre artrita reumatoida si febra reumatoida, unde FR este aproape intotdeauna absent.

  • Sensibilitate de 8 IU/ml.

Sarcina

Depinde de masurarea gonadotrofinei corionice umane. Kiturile de teste de aglutinare cu placa urmeaza acelasi format de baza si contin: reactiv latex / control pozitiv / control negativ / placi de sticla sau de unica folosinta/ diluent pentru testele semi-cantitative.

Kiturile Randox contin latex colorat, care imbunatateste vizualizarea rezultatelor si permite serurilor sa fie evaluate pentru diferiti markeri pe aceeasi placa, fara confuzii. Culorile celor trei reactivi latex sunt:

  • ASO: Maroniu
  • FR: Galben
  • CRP: Albastru

Multi concurenti utilizeaza latex alb!

Testele Randox cu placa sunt realizate pe ser nediluat - eliminarea necesitatii de a dilua probele in prealabil reduce numarul pasilor de analiza si posibilele erori.

↑ sus

© 2002 - 2023 - Praxis Medica

Top Desktop version