Praxis Medica

Sistemul de diagnostic molecular ExiStation™ 48 și KIT-uri de diagnostic COVID 19

PRAXIS MEDICA dorește să contribuie la efortul general de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 în România, prin furnizarea, într-un termen foarte scurt a unor echipamente medicale ce pot fi utilizate pentru diagnosticarea COVID-19.

Astfel, valorificând colaborarea deja existentă cu firma sud-coreeană BIONEER, PRAXIS MEDICA devine partener, alături de alte companii din Europa, pentru sistemele de diagnostic molecular ExiStation și kiturile de diagnostic pentru Covid-19, după ce acestea au fost certificate CE-IVD.

ExiStation48  este un sistem integrat de diagnostic molecular care detectează schimbările în ADN și ARN cu scopul de a diagnostica diferite boli. Prin integrarea întregului proces de extracție si amplificare a acizilor nucleici, dar și de analiză a rezultatului, sunt reduse atât erorile umane, contaminarea probelor și a utilizatorului, șansele unui diagnostic greșit, cât și cheltuielile.

Kit-ul de diagnostic COVID-19 este un produs utilizat pe multiple echipamente din piață, inclusiv pe sistemul  ExiStation48 și poate detecta virusul COVID-19 cu mare acuratețe și specificitate.

Contractul cu firma BIONEER are o valoare de 1,7 milioane de euro și a fost încheiat ca urmare a comenzilor primite din partea mai multor ONG-uri. După ce echipamentele medicale vor fi recepționate în România, acestea vor fi donate de către ONG-urile plătitoare către mai multe spitale.

PRAXIS MEDICA a fost aleasă ca furnizor datorită faptului că a reușit, prin negocieri repetate cu firma sud-coreeană, să obțină un preț competitiv și un termen foarte scurt de furnizare și pentru că deține deja resursa umană calificată necesară instruirii beneficiarilor finali și asigurării mentenanței echipamentelor.

↑ sus

© 2002 - 2023 - Praxis Medica

Top Desktop version